IKEA acționează cu fermitate împotriva escaladării violenței domestice, prin lansarea campaniei „O casă sigură este o casă mai bună”

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

IKEA sprijină comunitatea și introduce două mecanisme pentru angajații afectați de COVID-19, inclusiv în ceea ce privește efectele violenței domestice

IKEA România lansează o campanie împotriva violenței domestice „O casă sigură este o casă mai bună”, ca răspuns la escaladarea acestei probleme sociale pe fondul pandemiei. Ca parte a campaniei, IKEA introduce două noi programe de asistență pentru angajații care se confruntă cu consecințe ale COVID-19, inclusiv violența domestică: Fondul de solidaritate IKEA și Programul de asistență pentru angajații IKEA.

Cu ajutorul Fondului de solidaritate IKEA, angajații care sunt victime ale violenței domestice pot primi sprijin financiar până la 31 august 2021. Pe de altă parte, Programul de asistență pentru angajații IKEA oferă sprijin psihologic pe tot parcursul zilei, în diverse domenii, precum și consiliere juridică. Ambele programe sunt disponibile și angajaților care sunt afectați într-un alt mod de pandemie, cum ar fi printr-o reducere semnificativă a venitului familiei, o spitalizare de lungă durată sau celor care au copii expuși riscului de coronavirus.

Egalitatea a fost întotdeauna parte din ADN-ul nostru. Prin implementarea în România a campaniei O casă sigură este o casă mai bună”, vrem să abordăm un aspect important al spectrului egalității de gen, și anume violența. Ne propunem să creștem gradul de conștientizare față de responsabilitatea pe care o avem cu toții în sprijinirea victimelor, care nu sunt doar femeile, ci întreaga familie, mai ales că, în prezent, această problemă escaladează din cauza COVID-19. De aceea, prezentăm prin imagini de impact spații de acasă unde totul pare perfect, cu excepția unui detaliu care sugerează că ceva în neregulă se întâmplă în acea casă. Și anume faptul că violența împotriva femeilor este o violență împotriva întregii familii și transformă casa într-un loc nesigur pentru toată lumea.”, a declarat Violeta Neniță, Market Manager IKEA România.

Începând din noiembrie 2019, IKEA contribuie, de asemenea, la dezvoltarea comunității prin mai multe donații de bunuri și servicii, care au fost realizate în parteneriat cu Casa Buna și Fundația Open Door – IKEA a amenajat o casă sigură în București și a sprijinit peste 100 de femei, victime ale violenței domestice sau ale traficului de persoane în România. Valoarea totală a acestor donații a depășit 23.000 de euro și a inclus paturi, saltele, scaune, frigidere, unități de depozitare și diverse piese de mobilier, precum și alimente și echipamente de protecție împotriva coronavirusului.

În magazine, în timpul celor 16 zile de Activism împotriva Violenței bazate pe Gen, IKEA va promova, de asemenea, numărul de telefon de urgență unde victimele violenței domestice pot solicita ajutor: 0800 500 333, linie administrată de ANES (Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse pentru Femei și Bărbați).

Să învingi violența domestică seamănă cu învingerea forței de gravitație când încerci să te desprinzi de sol: e nevoie de multă energie. Fără o rețea de suport în jur, orice om se prăbușește când e tras în jos. Mai mult ca oricând, în pandemie este esențial suportul de la egal la egal oferit de Rețeaua Învingătoarelor prin grupuri online, dar și serviciile specializate la care asigurăm acces, și ne bucurăm să primim susținerea IKEA. Dacă ai trecut printr-o relație abuzivă, dacă vrei să ajuți, alătură-te comunității SiEuReusesc!”  a declarat Camelia Proca, președinta Asociației pentru Libertate și Egalitate de Gen (A.L.E.G.), organizație neguvernamentală și non-profit, ale cărei programe sunt deseori dezvoltate cu sprijinul Fondului IKEA pentru Egalitatea de Gen. #SiEuReusesc, programul susținut de IKEA, este cea mai mare comunitate din țara formată din acele femei care au reușit să depășească violența domestică, femei care îi inspiră pe ceilalți să facă primul pas către o viață fără violență. Curajoase împreună este cel mai recent eveniment local organizat de A.L.E.G în perioada 25 – 27 noiembrie, cu sprijin din partea Fondului IKEA pentru Egalitatea de Gen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>