Prima expoziție de artă în Augmented Reality dedicată 100% jocurilor video are loc în cadrul RADAR 2021

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Asociația Arden și studioul Amber aduc la viață creațiile artiștilor români pe 10-13 iunie la Romaero

 

București, 7 iunie 2021 – Arden, asociația care și-a propus să promoveze programele dedicate comunităților creative, industria autohtonă dezvoltatoare de jocuri video și să sprijine grupurile sociale vulnerabile, organizează prima expoziție interactivă în AR dedicată în întregime artei din jocurile video. Proiectul realizat cu suportul studioului românesc de game development Amber va avea loc în cadrul RADAR 2021. În cadrul expoziției temporare de new media art vor fi prezentate proiecte și experiențe care îmbină arta cu tehnologiile emergente și prezintă proiecte de game art, video-mapping, realitate augmentată, inteligență artificială, instalații interactive, sound design, robotică.

În perioada 10-13 iunie, la Romaero, vizitatorii care vor trece pe la spațiul expozițional susținut de Arden vor putea admira creații artistice din jocurile video dezvoltate de Amber în ultimii ani. Soclurile goale pentru ochiul liber vor fi transformate cu ajutorul aplicației de AR (realitate augmentată) instalată pe tabletele de la fața locului. Acesta va reda în 3D scene din Link TwinRumble HeroesPositronX și un proiect surpriză.

“În ultimii ani s-a accentuat tranziția jocurilor video în produse mainstream, gaming-ul depășind în Vest valoarea combinată a industriei de film și cea a muzicii. Mai mult, jocurile video au început să fie văzute ca produse artistice, publicul fiind în egală măsură interesat de povestea captivantă, de mecanicile de joc, dar și de aspectul vizual original și cât mai spectaculos. Arden vine în întâmpinarea acestui curent și prezintă, în premieră, o expoziție în AR construită în jurul artei din jocurile video realizate de studioul românesc, Amber. Astfel, aportul creativ și de dezvoltare pe care îl are industria jocurilor video indie la nivel local și internațional este adus în prim plan pentru toți vizitatorii expoziției”, a declarat  Andra Beldean, Program Director al Arden.

RADAR

În cadrul expoziției organizate de Arden la RADAR, vizitatorii vor putea experimenta reprezentări în 3D a șase dintre creațiile artiștilor români, opere provenite din cele mai populare jocuri dezvoltate de Amber, prin intermediul unei aplicații dedicate disponibilă pe tabletele de la fața locului.

Ca surpriză, aceștia vor avea un prim contact și cu un personaj inedit, o avanpremieră a unui proiect avangardist, parte a planurilor studioului de a schimba modul în care interacționează cu publicul său.

Proiectul Arden face parte atât din secțiunea de Game Art, cât și din traseul RADAR Kids. Acesta din urmă este un circuit special creat pentru cei mici, care îmbină arta și tehnologia într-o manieră educațională și promovează competențele digitale în domeniul artistic și cultural.

Prin intermediul celor 12 instalații, copiii de toate vârstele vor redescoperi tehnologia ca mediu de creație prin care pot fi dezvoltate lumi și personaje din gaming, dar și instalații de artă sau proiecte digitale multidisciplinare.

Rumble Heroes

Pentru ca măsurile de siguranță impuse de pandemia Covid-19 să fie respectate, timpul de vizitare al expoziției temporare RADAR 2021  este de două ore, iar la achiziționarea biletului, vizitatorii trebuie să-și rezerve ziua și intervalul orar dorit.

Pentru mai multe detalii despre Radar 2021 vizitați paginile https://www.radarnewmedia.art și https://www.facebook.com/events/372311157472039.

Despre Arden

Arden este o asociația ce propune menținerea unui echilibru între om și tehnologie prin programe dedicate comunităților creative și industriei dezvoltatorilor de jocuri video. Prin aceste programe Arden își propune să ofere acces la tehnologie și grupurilor sociale vulnerabile.

 

Despre Amber

Înființată în 2013 în București, Amber este o agenție creativă structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluții de dezvoltare de jocuri video, ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations și servicii de suport. În acest moment, în Amber lucrează peste 700 de specialiști.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam și That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin și Cinderella Free Fall și a contribuit la dezvoltarea unor titluri de success precum Sky: Children of Light, Gorogoa și altele.

image001

În 2018 a fost clasificată ca fiind compania de software cu cea mai rapidă creștere din România conform clasamentului Inc. 5000 Europe și #463 dintre toate companiile europene. Amber are sediul central în București și birouri în Botoșani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara și Montreal.

Amber susține egalitatea de șanse în domeniul industriei dezvoltării de jocuri video, fiind inițiatorul campaniei #herowngame, acțiune ce-și propune să combată prejudecățile cu care se confruntă femeile care doresc să urmeze o carieră în industria IT.

Despre RADAR 

RADAR s-a născut ca urmare a potențialului imens al unei nișe în care tehnologia se transformă în mediu artistic de creație pentru artiști. Aceasta inițiativă este cea mai amplă manifestare de artă prin tehnologii emergente, cu artiști din toată țara ce prezintă proiecte de Realitate Virtuală, Realitate Augmentată, Inteligența Artificială, Proiecții Video, Instalații Interactive, Game Art, Robotică și Sound Design. Proiectul RADAR are ca fundație o abordare curatorială aparte și generează punți conceptuale între artiști, dezvoltatori, studiouri de creație, ateliere de producție, instituții culturale și comerciale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>