București, 11 August 2022 – ATEN International, lider mondial în soluții de conectivitate AV/IT și sisteme complete de administrare, aduce în prim plan realizatorilor de conținut audio, îndeosebi pentru podcasturi, primul mixer audio din lume care încorporează tehnologia de inteligență artificială pentru îmbunătățirea calității audio. Echipamentul este prevăzut cu 6 canale de intrare audio, procesor de semnale digitale (DSP) și convertoare analog-digital și digital-analog (AD/DA), putând fi conectat la PC-uri sau sisteme Mac prin intermediul interfeței USB-C.
”Prin conexiunile rapide la Internet și rețelele de socializare, distribuirea de conținut audio/video în mediul online a devenit accesibilă pentru orice utilizator de tehnologie. Indiferent că vorbim despre Facebook, YouTube, Instagram, TikTok, Vimeo sau Twitch, avem de-a face cu un volum fără precedent de conținut pe toate aceste platforme. Acest fapt a condus la apariția unei noi categorii de creatori de conținut, care, pe măsură ce au căpătat experiență, au devenit din ce în ce mai atenți la calitatea materialelor generate, urmărind să fie cât mai captivante pentru public. Pentru a răspunde la aceste provocări din piață, portofoliul ATEN care include sute de brevete patentate, inclusiv soluțiile de captură și mixere audio/video, oferă acum creatorilor de conținut un mixer audio cu șase canale – MicLIVE UC8000”, a declarat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN România.
MicLIVE este deja deținătorul titlului Good Design Award 2021, fiind un model care anunță o premieră la nivel mondial în ceea ce privește utilizarea inteligenței artificiale în domeniul audio, pentru verificarea sunetului și îmbunătățirea calității înregistrărilor. Așadar, pentru a ajusta vocea vorbitorului, dispozitivul pune la dispoziție 24 de programe FX, un egalizator inteligent și o tastatură cu acces rapid la 8 efecte speciale. În plus, echipamentul are o funcție Ducking automată, ce garantează că sunetul de fundal poate fi atenuat, ceea ce ajută ca vocea vorbitorului să fie percepută corect și clar. Nivelul ridicat de claritate este asigurat și de rezoluția audio de 24bit cu 96kHz. Amplificatorul încorporat permite o consistență a semnalelor audio care intră în dispozitiv, în timp ce sursa de alimentare de 48V Phantom permite alimentarea corectă a microfoanelor cu condensator. Datorită interfețelor cu care este prevăzut, ATEN MicLIVE le oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege dintre mai multe surse de semnal, precum microfoane profesionale XLR, diverse instrumente muzicale, surse audio USB și telefoane.
Partea software a fost concepută astfel încât să fie intuitivă, ca un echipament virtual, pentru a oferi utilizatorilor control complet asupra tuturor funcțiilor și o acomodare cât mai rapidă cu facilitățile oferite. Cu ajutorul acestei soluții, completată de microfoanele și cablurile corespunzătoare, un singur utilizator poate efectua transmisii live la un nivel superior de calitate audio, ceea ce înainte implica munca unei întregi echipe formate din profesioniști.
ATEN MicLIVE este o soluție de tip all-in-one, excelentă pentru o multitudine de scenarii de utilizare, precum talk show-uri, streaming live, podcast-uri, evenimente religioase și aplicații muzicale.
Despre ATEN
Înființată în anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT și soluții de administrare. Incluzând soluții KVM, soluții A/V profesionale și soluții inteligente de alimentare, gama de produse ATEN conectează, administrează și optimizează echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educație, media și transporturi. ATEN deține peste 570 de brevete înregistrate la nivel internațional și o echipă de cercetare ce asigură un flux constant de soluții inovatoare, de unde rezultă un portofoliu cuprinzător de produse disponibile la nivel mondial.
Având sediul în Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins și are astăzi subsidiare în China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India și România – cu centre de cercetare în Taiwan, China și Canada.
Pentru mai multe informații despre ATEN, vizitați www.aten.com.